Ugglejakt

Mejas dagmamma är med i Friluftsfrämjandet och igår var det dags för den årliga Ugglejakten som jag alltid gick som liten. Därföf var det självklart att Meja också skulle få vara med och uppleva detta! 
 
Ugglejakten går ut på att räkna reflexugglor som hänger lite här och där i skogen, räkna ihop talen som står på pappersugglor som också är uppsatta på träden samt.svara på frågor på poängpromenaden. När man gått hela rundan så avslutas det hela på den så kallade Mullängen med korvgrillning och annat gott.
 
Meja var jätte taggad innan ugglejakten och pratade inte om något annat på hela dagen. Så när det väl var dags så var hon överlycklig. Vi promenerade genom skogen med Mknna i bärselen till starten där vi mötte upp Christine, Daniel och Klara.
Meja var helt inne på att leta ugglor och ville bli klar så fort som möjligt så hon och Anton sprang långt före. Hon hann dock svara på barnfrågorna och jag är väldigt imponerad över hennes svar. Tänk att hon redan kan så mycket!
 
Minna höll sig lugn i selen under den största delen av promenaden. Men när det var en liten bit kvar så tröttnade hon och när vi kom fram till mål så fick jag snabbt ta en korv med bröd för att sedan skynda mig hem genom skogen medan de andra satt kvar vid brasan och grillade.
 
Meja var super nöjd med kvällen och sa det till Anton när de var på väg hem. Inget värmer mammahjärtat så mycket som när ens barn är nöjda och lyckliga! 
 
 

Kommentera inlägget här :