Snart bär det av!

Våran sista dag här uppe i Ö-vik har spenderats med ett besök av fina Marie, Linn och Frida. Vi fikade och tjötade en stund.
Sen runt 15 tiden var det dags att dra iväg till Antons mormor och morfar för att äta lite pannkakor och säga hejdå. Meja tyckte att det var supergott och åt tills tallriken var helt tom! Hon har varit väldigt glad i mat här uppe. Med tanke på att vi är några stycken har det vankats mat lite då och då, och Meja har inte varit sen med att upptäcka detta. Så fort någon har ätit en smörgås eller liknande har hon varit framme och tiggt som en liten hund. När vi kommer hem får det absolut bli slut på det här småätandet som har blivit under våran vistelse här! Så kan man ju inte hålla på ;).
 

Gott med pannkakor!
 
Nu är väskorna packade och står redo i hallen medan Meja får sova några timmar innan vi ska bege oss. Om tåget är i tid ska det gå 22:36, men redan nu är det försenat ca 40 minuter så att det kommer säkert inte gå från Ö-vik C förrän minst 23:10. Det är nämligen snöstorm här uppe i norrland, så vi har varit ganska förberedda på att det ska vara försenat.
Men som tur är verkar det vara bättre redan efter Sundsvall så om vi har tur kommer det flyta på bra längre ner i landet.
 
Vi får se om jag orkar skriva något imorgon när vi kommit hem! Kan hända att jag är för trött efter en sömnlös natt på tåget. Jag har nämligen väldigt svårt för att somna på ställen som inte är en säng. Anton och Meja kommer säkert sova som små stockar medan jag ligger och vrider och vänder på mig och lyssnar på alla störande ljud som låter hela tiden. Vi får hålla tummarna att jag lyckas tänka bort det och sova lite i alla fall!
 
Det blev en väska till nu när vi åker ner då alla julklappar måste få plats också. Tur att Anton är stark!
 
 

Sol!

Efter att det har snöat nästan varje dag som vi kom upp, var vi tacksamma för lite sol idag! Så då passade vi på att åka lite snowracer och ta en promenad i snön!
Anton tyckte även att det var dags att vända Meja framåt i vagnen nu, medans jag fortfarande tycker att det är för tidigt. Jag vill ju se min lilla skrutt när vi är ute och går! Men Anton fick i alla fall som han ville och det gick ju rätt bra att ha henne åt det hållet med. Meja satt lugnt och kikade och jag överlevde promenaden utan att kunna se henne i ögonen hela tiden.
Ja, ja.. det är väl bara att insé! Våran lilla tjej har blivit stor!
 
Imorgon är våran sista dag här, efter 1½ vecka här uppe i norrland. Vi åker inte förrän runt 23-tiden på kvällen, så vi har hela dagen här imorgon med. Så det är skönt.
Dock ska det tydligen snöa väldigt mycket imorgon, så vi känner oss lite nervösa över hur tågresan kommer att gå. Vi får hålla tummarna att vi inte blir mer än en timma försenade i alla fall!
 
Meja tyckte att det var spännande att åka snowracer.
 
 

Sofias Minttryfflar

Häromdagen kände jag att jag ville göra ett bidrag till julens godisbord. Så satt och letade efter något gott och enkelt, helst med choklad och hittade då detta superenkla receptet på Minttryffel.
 
1½ dl grädde
50 g smör
300 g mörk choklad
150 g After Eight
 
Värm grädden i en kastrull. Lägg i matfettet och låt det smälta. Bryt sedan ner den mörka chokladen, lite i taget så att den smälter, rör om lite då och då. Lägg sedan i After Eight och se till så att allt är smällt, inga klumpar.
Lägg ett bakplåtspapper i en form, ca 15x20 cm. Häll i tryffelsmeten i formen och låt sedan stå svalt tills det stelnat. Skär därefter tryffeln i bitar.
Förvara gärna tryffeln kallt, den smälter väldigt lätt om den står framme.
 
Jag tyckte att dom var så lätta att göra och dessutom supergoda, så jag bestämde mig för att göra en gåbort present till Marie och co av en sats.
Så jag lindade helt enkelt bara in dom i lite bakplåtspapper och lade dom i en fin burk och satte en etikett och ett snöre på. Vips! En god och fin present!