Hur går det egentligen?

Det var längesen som jag uppdaterade om hur det går med maten och sjukdomen, och jag måste faktiskt säga att det går riktigt bra! *peppar peppar*
De senaste veckorna har Meja ätit riktigt bra både hemma och hos dagmamman. Hon äter numer oftast upp allting och ratar väldigt sällan det som vi ger henne. Så skönt!
 
Dock har hennes Keton-värden stigit en del sedan hon började äta så bra och ligger istället aningen för högt hela tiden. Jag hoppas att det kan betyda att vi behöver tillsätta lite mer kolhydrater per dag och inte ta bort, som dietistläkaren tyckte vid förra besöket.
 
Hon är även sällan hungrig tidigt på morgonen, när hon behöver äta sin välling. Så den ratar hon ganska ofta nu för tiden. Hoppas även där att vi kan göra någon förändring och dela upp de kolhydraterna över dagen istället. Hennes värden ligger stadigt även om hon inte äter så tidigt på morgonen, så vi håller tummarna att teamet tycker att man kan ta bort den eller minska ner den en hel del i alla fall.
Vi ska tillbaka på återbesök nästa torsdag, så då får vi se vad dom säger!
 
Sedan ska vi även tillbaka till Endokrin-mottagningen nu i mars för att se så att Mejas östrogennivå inte höjs. Jag hoppas innerligt att den inte ligger för högt, så vi slipper behandla Meja för detta också. Det räcker gott och väl med nålstick som det är!
 
En liten bild på LCHF-korvbröd och LCHF- Chocolate chip cookies som jag gjorde när Meja skulle på barnkalas för ett tag sen.

Promenix

Igår var det äntligen våran lediga dag igen och Meja o jag spenderade den med fina Elsa och Ruben. Ruben har gått och blivit hela 3½ månad nu och jag har inte sett honom sen jag besökte dom i mitten på december. Tiden går!
Vi tog oss en promenad till 4-H Gården och tillbaka. Efter det behövde Meja lite lunch och vi tog oss lite omelett och fika.
Det var jättemysigt att få träffa dom igen och vi får verkligen ta fler promenader nu i vår och sommar!
 
 
På eftermiddagen myste Meja o jag inomhus och lekte massor. Det blev även ett litet kojbygge på vardagsrumsgolvet, vilket var väldigt uppskattat av lilla Meja!
Vårat lilla bustroll sa även "jag älskar dig" för första gången igår. Det kändes i mammahjärtat! <3
 
 
 
 
 
 

Scrapbooking

Det blev en lugn myskväll själv idag, vilket inte gör mig något. Såklart är det alltid kul och träffa vänner, men har heller inget emot att ta det lite lugnt själv ibland.
 
Så när Meja hade lagt sig så plockade jag fram mina scrapbooking saker som legat i lådan i nästan ett år, för att fortsätta med Mejas bok. Jag vet! Jag är sämst som inte fått klart den än! Men jag tappade lite inspirationen ett tag i slutet på vintern och sen hann den aldrig komma tillbaka innan Meja började på kosten och då var tankarna defenitivt på annat håll.
Men nu mina vänner! Nu har jag fått framkallat bilderna som fattats och idag har jag fått gjort nästan tre sidor i boken. Varje sida tar ju typ en timma att fixa klart. Så det går inte fort det här. Men nu ska jag bli klar med boken om inte allt för länge!
 
Hoppas Meja gillar den sen när den är klar bara! ;)