Mejas första

I morse när jag skulle göra mig iordning för att dra iväg till Öppna förskolan så fick Meja sitta vid köksbordet och rita lite. Hon ropade på mig och ville att jag skulle måla en gubbe och jag målade då en väldigt vacker huvudfoting. Sedan gick jag iväg för att fortsätta sminka mig. När hon ropade igen och jag gick och tittade, så hade även hon gjort en huvudfoting. Det är garanterat den finaste som jag sett och jag blev (och är fortfarande såklart) otroligt stolt! När lärde hon sig detta? Jag har aldrig sett det innan, men jag antar att hon måste gjort någon tidigare hos dagmamman.
Inte klokt vilken talangfull tös man har! Den här lilla figuren ska jag klippa ut och rama in! <3
 
Efter hon hade målat den så började hon kladda lite hejvilt över pappret. Så den blev lite kladdig. Men vad gör det?!

Fredag

Då har ännu en vecka snart gått och det är fredag igen! Idag är en sådan bra dag då jag inte börjar jobba förrän 15 och Anton slutar tidigt så vi kan ha Meja hemma från dagmamman.
 
Vi har spenderat förmiddagen med ett besök på Öppna förskolan, där vi inte varit på sen i våras. Ett ganska bra tag sen med andra ord! Meja lekte och hade roligt, och var lite diktator över det andra barnen. Som hon brukar vara när det är mindre barn i närheten. Men efter att jag berättat för henne att hon måste dela med sig så fick även dom andra barnen leka med "hennes" saker.
 
Vi var hemma strax efter 12 och då var det dags för mat och sen skutt i säng! Det var en väldigt trött dam som knappt orkade hålla ögonen uppe in i det sista.
Nu ska jag strax göra mig iordning för jobbet. Men skall först skriva ett till inlägg som kommer upp lite senare om en sak som gjorde mig mäkta stolt i förmiddags!
 

En liten dam som hittade utklädningslådan på Öppna förskolan.
 
 
 

Bustroll!

Den här lilla tjejen har verkligen kommit in i en busperiod! I mer än ett år nu har hon hängt oss i hälarna vart vi än gått. Men de senaste dagarna har hon kunnat sysselsätta sig själv lite medan man försökt hinna med annat. Dock är det inte så säkert att det är något bra som hon sysselsätter sig med, så man får allt hålla koll så man vet vad hon håller på med!
 
Idag t ex så satt hon och knaprade på ett flatbröd framför TVn medan jag letade efter recept på LCHf-korvbröd. När jag sedan var klar och skulle titta vad hon gjorde så satt hon med ett helt äpple i näven istället. Hon måste varit supersnabb när hon hämtade det! Hon var väldigt nöjd med sitt äpple, så hon fick äta några tuggor till innan jag var tvungen att ta det ifrån henne.
 
 
 
Några timmar senare när jag stod och lagade lunch till henne så sprang hon iväg och skulle leka på sitt rum, trodde jag. När jag kom ut i vardagsrummet så har hon dragit fram all sin playdoh, öppnat burkarna och spridit ut det över vardagsrumsbordet. Längre än så hann hon inte komma in jag upptäckte det.
Som tur är, är det bara sådana oskyldiga saker som hon hittat på än så länge. Men det känns som att vi måste hålla stenkoll så att hon inte gör något värre! Lilla busungen!
 

Dessutom så hatar hon att ta på sig ytterkläderna nu för tiden, så varje morgon när vi ska gå till dagmamman så tar det säkert 15 minuter innan vi fått på allting och är på väg. I fredags sprang hon iväg och ställde sig bakom gardinen i köket och gömde sig när jag plockade fram ytterkläderna. Då kunde jag inte annat än skratta åt våran lilla busfia!
 
Var är Meja?