Slut på julen

Då var julen över hemma hos Lindgrens! Vi bestämde oss nämligen för att städa ut den idag när vi ändå skulle städa huset inför Nyårsafton. 
Det är alltid en sådan otrolig lättnad när man plockat bort alla julsakerna. Som en ny fräsch start på det nya året. 
Annars brukar vi alltid göra det på Nyårsdagen, men det känns skönt att ha gjort det redan nu. 
 
Annars har vi inte gjort överdrivet mycket dessa dagarna. Igår var jag på bvc med Minna som fick sitt tremånaders vaccin. Hon blev såklart jätte ledsen när hon stack henne. Men annars var hon väldigt mycket mer nöjd än  vanligt. Hon fick dock lite feber på kvällen och det tog tid att komma till ro, men det var som bortblåst på morgonen och idag har hon varit riktigt go och glad. Så underbart att inte bara höra skrik hela dagarna! Vi försöker njuta så mycket vi kan av dessa lugna dagarna.
 
 
 

En fröjdefull jul med en missnöjd bebis

Ja, våran jul har varit ungefär som ovan. Den har varit bra och fin, men Minna har varit väldigt missnöjd, både dagar och kvällar, så det har varit svårt att njuta fullt ut.
 
Julafton spenderade vi hos min storebror Christian och hans familj i Skepplanda. Vi hade det jättemysigt och fick besök av både tomtemor och tomten. Det är så sött hur stenhårt de verkligen tror på tomten, och de hade inte en tanke på att det var Christian som gömde sig bakom masken. Vi får väl se hur länge till det går att lura dom! Vi får vara glada så länge det varar!
 
Meja hade fantastiskt roligt hela dagen med Elvis och vi kunde mysa och slappna av om vartannat beroende på om Minna sov eller om hon gallskrek. Efter julklappsspelet som vi kör varje julafton som vi spenderar där så kände vi att det var dags för oss att dra oss hemåt då Meja var super trött och Minna vägrade sluta skrika. Dock blev hon inte mer nöjd när vi kom hem, så det blev en sen kväll då hon inte somnade förrän efter 12-snåret.
 
Den här suddiga bilden är det bästa jag lyckades ta av mina två små barn på julafton. Hoppas på en nöjdare Minna nästa år!
 
På juldagen gjorde vi minsta möjliga. Vi tog det bara lugnt och slappade, samt försökte få Minna att bli glad och nöjd. Vilket bara går kortare stunder.
 
Annandagen bestämde jag mig för att det var slut på slappandet och tyckte att det var en bra idé att åka till Ikea för att köpa en ny säng till Meja. Hon har sovit i spjälsängen tills nu, med ena sidan borttagen, och den började bli alldeles för liten. När vi kom fram till Ikea slog det mig att vi kanske inte var dom enda som tänkt denna tanken, utan det var helt smockat med folk. Som tur var åkte vi i två bilar, så Minna, Meja och jag tog oss istället till Jysk för att köpa täcken och sådant, men det var såklart lika mycket folk där.
 
Eftersom det var en Ikea säng så stämde som vanligt inte alla delarna, så Anton fick åka tillbaka och byta ena långsidan på sängen som var fel. Så till sist strax efter 19 så var sängen klar och vi kunde börja städa i ordning och få Meja i säng.
 
Det blev riktigt bra med sängen och jag hoppas att vi kan förlänga den i alla fall en gång stående på den väggen. Men det är som tur är ett bra tag tills dess!
 
Minna var dock inte redo att sova utan var missnöjd fram till sent på kvällen.
Jag som hade fått ont i halsen kvällen innan började då känna mig febrig och fick krypit till sängs lite tidigare.
Jag verkar ha svettats ur mig all febern för idag mår jag mycket bättre i alla fall.
 
Nu ska Anton strax åka och hämta Minna som är hos mormor för att vi skulle få lite avlastning i några timmar och Meja som är hos en kompis. Jag är redo att få hem dom nu. Det känns alldeles för tomt och ensamt utan dem här hemma!

Lchf-Julbak

I år bestämde jag mig för att Meja ska få lika mycket julgodis som oss andra. Så det har varit mycket bakande det senaste här hemma!
Vi började med lchf-pepparkakor inför lucia som Meja skulle få i lokalen. Recept finns här.
På självaste lucia bakade vi även lchf- lussekatter så att hon skulle ha något mer gott att mumsa på. Recept finns här.
 
Under förra veckan hann vi inte så mycket då jag och Minna inte var hemma. Men på lördagen satte vi igång och gjorde lchf-chokladbollar. Recept finns här.
 
Och under söndagen slängde vi ihop en sats med lchf-knäck. Jag trodde aldrig att det skulle gå att göra knäck på lchf vis. Men jo då! Det finns sirap som inte innehåller socker och med endast 5g kolhydrater per 100 g, så varje knäck innehåller bara 0,3 g kolhydrater! De är dessutom väldigt goda, och smakar som vanlig knäck. I den här familjen kommer det aldrig bakas vanlig knäck. Det känns totalt onödigt när det finns en supergod sockerfri variant! Recept finns här. (Jag använde mig av det andra receptet)
 
 
Igår var det dags för det sista baket, nämligen marsipan! Meja fick såklart forma marsipanen och sedan doppa den i choklad. Mums! Recept finns här.