Vilken vecka!

Den här veckan har vi verkligen haft massor med kul varje dag! Men den har även varit väldigt tuff för våran lilla Minna!
I måndags kväll upptäckte jag nämligen att hennes första tand kommit ut! Inte konstigt att hon varit så ledsen. Så när de väl var ute så andades vi ut lite och tänkte att nu dröjer det väl i alla fall några veckor tills nästa kommer upp. Icke sa nicke! Vi har anat den andra tanden under veckan och idag började den sticka igenom tandköttet, vi hoppas att det var det värsta som var under dessa dagarna och att hon mår bättre imorgon!
 
 
 
I tisdags hade vi det lite roligare i alla fall när första tanden hade kommit upp. Då var det nämligen dags för första gången på babymassagen. Jag trodde att Minna skulle strejka totalt, men hon tyckte att det var jätte mysigt och låg stilla och njöt hela tiden. 
Det är under sju tillfällen, men är tyvärr uppehåll nästa vecka. Så vi får öva lite till på benmassagen som vi lärde oss sist, innan vi går över till nästa kroppsdel.
 
På onsdagen fick vi besök av våran mammavän Katarina och hennes lille Folke. Meja tyckte att det var toppen att få besök och hängde med oss hela tiden.
 
Sedan var det torsdag igen och såklart var vi på öppna förskolan som vi brukar. Vi var dock inte de enda som hade tänkt den tanken, utan det var helt fullt med föräldrar och bebisar. Vi räknade till 25 föräldrar som skrivit upp sig på listan, och minst lika många bebisar. Det var en hög ljudnivå med andra ord, men ändå trevligt att träffa kompisarna igen!
 
I fredags hade vi våran vecko-fika med mammorna hemma hos en som heter Sofia och Leon. Det var lika trevligt som vanligt och nu på fredag ska vi fortsätta traditionen hos Emilie och Ceylon.
 
 
 
Igår kände jag att det var dags för mig och Meja att ha en mamma-dotter dag igen. Så vi köpte biljettet till Snobben i 3D på Bergakungen och hade en jätte mysig stund tillsammans. Hoppas att det inte dröjer för länge tills nästa gång!
 
 
 
Efter en fullspäckad vecka har det redan blivit söndag kväll (ni kanske förstår varför jag inte hinner med att blogga speciellt ofta ;)). Idag har vi tagit det mest lugnt och varit ute. Men vi har även hunnit med en fotografering i våran duktiga fotograd Felicias studio, där båda våra tjejer fotograferades. Minna var lika medgörlig som vanligt, med värk i munnen dessutom, så det blev inte jätte många kort på henne. Men hon verkade ganska nöjd ändå. Vi väntar spänt på resultatet i alla fall! 
 
 

Fas 4

Minna har kommit sen några veckor tillbaka in i en fas som kallas för fyra i en app som heter Wonder weeks. Den här fasen är allt annat än rolig för henne eller oss. De börjar upptäcka saker runt omkring och vi stora tillställningar eller om man vistas bland mycket folk så kan det bli väldigt jobbigt för bebisar i denna åldern, då det blir svårt att ta in allt och de kan bli väldigt ledsna och ibland otröstliga om man inte går någonstans där det är lugnt.
 
Detta fick jag verkligen känna på under lördagens kalas. Hon började med att vara ganska nöjd och glad när vi kom dit och stod i mitt knä när jag försökte fika och tittade väldigt nyfiket på min cupcake. Det var inte jättelätt att äta med henne ståendes där så jag langade över henne till Fidde som gick iväg med henne lite. Det gick sådär! Efter bara någon minut kom han tillbaka med henne gallskrikandes. Hon var helt förstörd, och under resten av kalaset fick jag gå omkring med henne liggandes i famnen eftersom hon skrek så fort jag ändrade position.
Så där låg hon och tittade upp i taket i nästan två timmar innan hon tillslut somnade.
 
Min arm var helt stel efteråt och det kändes under hela kvällen att jag hade burit omkring på henne så länge under dagen. Vi hoppas att den här fasen går över fortare än vad appen säger!
 
 

Välkommen måndag!

Ny vecka igen och snön håller på att försvinna här hos oss och det har istället blivit isgata här ute på parkeringen och på gångbanorna. Härligt!
Under veckan som gick hittade vi på massor med skoj. Meja och jag var och hälsade på Elahe och Zander under onsdagen. Det var över ett år sedan vi var där sist och de hade jätte roligt med Zanders leksaker och strax innan vi skulle åka hem tog vi oss en tur ute i pulkabacken. Det är verkligen roligt att vara förälder så här års och får leka lite i snön.
 
På torsdagen hade vi tänkt sticka till öppna förskolan, men jag var upptagen med att städa huset istället, så det hanns inte med.
Men på fredagen kom det i alla fall fem mammor hit med sina bebisar och vi satt och fikade länge och väl. Vi körde även fotografering på sängen med alla bebisar utan en som var tvungen att åka lite tidigare.
Nu på fredag ska vi köra fika igen hos en annan av mammorna! En väldigt trevlig tradition!
 
I lördags var vi på kalas då lilla Grace har blivit hela två år. Anton hade dock åkt på en rejäl förkylning så det blev bara jag och flickorna som åkte. Det gick rätt bra, förutom att Minna inte riktigt är i en fas då hon uppskattar mycket folk och kalas. Men mer om det i ett annat inlägg.
 
Under den här veckan blir det förmodligen lite mer fika med mammor och på torsdag ska vi säkert till öppna förskolan en sväng!
 
 
 Alla bebisar i ålders ordning med Eleonore, Minna, Vinvent, Léon och Wendela.