Förändring

Jag måste faktiskt säga att jag är ganska stolt över min kostförändring så här långt! Jag har inte ätit något godis eller något annat som innehåller mycket kolhydrater såsom pasta eller potatis (chips inärknat), jag ser till att få i mig minst fem mål mat per dag, även när jag är ledig, och därmed kommer den största förändringen som är att jag numera lagar lunch, även om det bara är till mig själv.
Det har bara hänt ett fåtal gånger tidigare i mitt liv! Jag aldrig orkat det tidigare, men nu måste jag ju för att inte gå runt och bli sugen och småäta sånt som jag inte ska äta. Dock slängde jag allt godis, choklad och chips när jag började så jag inte skulle kunna äta något sånt om jag blev sugen.
 
Jag har även blivit ganska duktig på att slänga ihop någon rätt själv och går inte längre efter recepten som vi fick. Maten innehåller ju ganska mycket samma saker, som morötter, vitkål, zuccini eller paprika. Men hur stor variation hade man innan när man åt  pasta eller potatis till allt? Jag försöker att ha i olika kryddor och andra ingridienser med så att det inte ska smaka samma och tycker att jag har lyckats ganska bra med det! Det är väl proteinkällan som varierar mest från måltid till måltid.
 
Idag gjorde jag en laxgryta med riven vitkål, riven morot, paprika, ärtor och lax. Såsen gjorde jag på grädde och krossade tomater och kryddade med salt, vitpeppar och paprikapulver. Jättegott! Det blev även såpass mycket så att jag kunde frysa in två lådor! Blir bra att ha med till jobbet eller när jag inte orkar laga mat någon dag!
 

Hemmadag

Idag blev det en dag som jag innerst inne har längtat efter länge nu! En dag där dom inte kunde få till något pass pga av att jag ska till tandläkaren senare. Så istället, medan jag väntat på att dom eventuellt ska höra av sig så har jag passat på att städa här hemma. Bland annat har jag äntligen tagit tag i att puts fönstrena! Var säkert ett år sen det gjordes sist, så jag kände att det verkligen var dags! Nu känns det bra att ha det klart och slippa fundera mer på när man ska hinna det. När det var färdigt plockade jag och donade i ca 40 min till innan jag kände mig nöjd.
 
Så nu sitter jag och väntar på medan dom frysta jordgubbarna ska koka klart och sen blir det mellanmål innan jag ska hämta Meja igen!
 
Håll tummarna för att allt går bra hos tandläkaren! Inga hål ska det vara!
 

En nästan likadan bild som i förra veckan, bara med något renare fönster!
 

Morsdag

Som säkert ingen har missat så är det morsdag idag! Detta ska jag fira genom att åka och jobba om en liten stund, i det superfina vädret! Kan inte säga att jag känner mig supernöjd med detta, men får som vanligt när man jobbar på tråkiga dagar, tänka på pengarna!
Hoppas ni får en jättefin söndag där ute och grattis alla mammor!
 

Den här fina buketten fick jag bl a av min fina man och dotter!