Minna 7 månader

Idag är våran lilla Minna redan sju månader!
Tiden går i 190 och man kan verkligen se att hon blir större och mer rörlig.
Hon sitter nu mer stadigt, även om hon ramlar ibland om hon glömmer bort sig eller försöker få tag i något som ligger långt bort. Hon kan även lägga sig på mage från sittande utan att hamna fel så att hon slår sig. Det börjar bli lättare för henne att snurra från mage till rygg och även från rygg till mage.
 
Hon är fortfarande väldigt mammig och kan vara på ett glatt humör med sin pappa och så kommer jag, och då blir det genast hur gnälligt som helst tills jag tar henne.
 
Vi började med gåstolen denna månaden och den var inte alls populär i början men sedan några veckor tillbaka har hon verkligen lärt sig att manöverera den och tar sig lätt från rum till rum då vi endast har höga trösklar på tre ställen. Så från vardagsrummet kan hon ta sig till vårat sovrum, hallen och köket, vilket hon tycker är super kul, men man får ha ögon i nacken om man vill ha hälsenorna kvar!
 
Det är även under denna månaden som vi börjat mer med mat. Det gick lite trögt de första veckorna då ingenting förutom Hipps fruktpuréer, gröt och smörgåsrån gick ner. Men sedan förra veckan har hon börjat förstå att det är gott med mat, och puréer med kyckling, torsk, morot, blomkål eller broccoli har gått ner utan problem. Väldigt kul!
Nu ska vi snart få lite nya recept med lite olika färdigkomponerade måltider som vi ska testa om hon gillar.
 
Minna har haft sina två tänder ganska länge nu, men i fredags den 29/4 fick hon äntligen en tredje tand bredvid den högra tanden nere. Nu kan hon snart bita av rånet utan att ta i med hela kroppen!
 
Så då är det alltså dags för Minna att kliva in i sin åttonde månad och det ska bli spännande att se om hon börjar försöka ta sig framåt (eller bakåt) eller om det får vänta lite till!
 
 
Jag kom på nu i efterhand att Minna har börjat säga "Mamma" när hon gråter. Hon började med det i förra veckan och det är ju såå gulligt! Hjärtat smälter varje gång och jag bara måste ta upp henne!

Kommentera inlägget här :