Gaderobsrensning

Idag var det åter igen dags för en gaderobsrensning. Och eftersom vi har lite ont om plats i lägenheten så måste vi göra plats där det går. Fick ihop en hel sopsäck med kläder som vi ska ta till Emmaus eller liknande. Hoppas någon får användning för det iaf =).
Här får ni lite före och efter bilder


Före


Efter


Före (sjukt rörigt! Jag vet =P)


Efter (En aning bättre!)


Före


Efter


Före


Efter

Vad tycks? Har jag varit duktig eller? Nu har vi iaf en plats mindre att röja på. Känns väldigt skönt!

Välkommen vecka 26

Bebisen

Den här veckan blir din bebis drygt 23 cm från huvud till stjärt och väger omkring 900 gram.

Efter att i en månad har haft ögonen slutna så börjar bebisen att öppna dem under denna vecka. Ögonen är nästan helt färdigutvecklade. 

Bebisen kommer att fortsätta att bilda underhudsfett, även om det vid den här tiden fortfarande är ganske liten och tunn. Vid förlossningen kommer den att ha samlat på sig tillräckligt för att klara den tuffa världen utanför livmodern och för att få det typiska rultiga bebisutseendet. 

Blodkärl bildas i lungorna för att förbereda dem på ett liv utanför livmodern. Blodcirkulationen är fullt fungerande och navelsträng, moderkaka fortsätter att växa för att kunna försörja det allt större fostret. Moderkakan är nu nästan lika stor som bebisen. 

Även om det fortfarande är alltför tidigt för din bebis att födas så skulle den nu har c:a 70% chans att överleva om den föds på ett sjukhus med rätt resurser.

Du

Övre delen av din livmoder är nu c:a 6 cm ovanför din navel, och du kommer fortsätta att växa ungefär 1 cm per vecka. Om du har ätit balanserat och närigsriktig kost har du förmodligen gått upp omkring 7-10 kg fram till nu.

Eftersom bebisen ligger högre upp i buken nu så kan det hända att du ibland upplever att det gör ont under revbenen

Mina tankar

Nu är det mindre än 15 veckor kvar (hoppas jag!!) och tiden bara flyger iväg. Ändå känns den 12 november otroligt långt borta.
Jag mår ganska bra tycker jag. Har dock märkt att jag blivit mycket känsligare för värme än jag varit innan. Blir väldigt lätt yr och det känns som att jag ska svimma. Så får försöka komma ihåg att dricka vatten även om jag inte är törstig.
Mina fötter gör även lite ont ibland, men det är inte så farligt än.
Magen växer och jag längtar otroligt tills lilltjejen kommer ut!

Första mammakläderna!

Var en sväng på Backaplan för att lämna in min kamera. Dom kommer inte försöka laga den, som tur är. Utan jag kommer få en likvärdig om några dagar som dom när jag ringde och anmälde. Så att jag hoppas att det går fort så jag får den i början på nästa vecka. Tills dess använder jag kameran på Antons mobil.

Medan jag ändå var på Backaplan tog jag en sväng förbi H&M och kollade lite mammakläder. Tänkte att det börjar bli dags att köpa lite sådant. Så det blev två jeans och två linnen. Jeansen är sjukt sköna! Idag är det för varmt att ha dom, men kommer inte vilja använda något annat sen =P.


Dom ser inte så spännande ut på bild, men sitter jättebra och är vääldigt
sköna!


Ett lite tightare par, kan vara bra att ha två då jag kommer vilja ha
dom jämt!


Köpte även två baslinnen, ett rosa och ett lila =).