Mammafika

Fredag igen och idag är vi bjudna hem till en av mina mammor som heter Elham och hennes son Dylan. Vi var många som skulle komma, men nu har ungefär hälften blivit sjuka, inklusive Kristina och Vincent, så vi får väl se om det kan bli någon middag imorgon.
 
Vi är i alla fall friska och taggade för lite fika, så det ska bli kul att komma iväg en sväng!
Nu ska jag ta och kolla upp var hon bor, Majorna är som en labyrint så det gäller att ha koll på vart man ska när man ska köra där!
 
Meja passade på att styla Minna med en fin solhatt när jag var på toa i morse.
 

Fullt ös!

Idag har det verkligen varit fullt ös här hemma, som rubriken lyder. 
Meja brukar för det mesta leka med sina vänner från dagmamman på onsdagar och idag var det våran tur att bjuda hem, inte bara en, utan två kompisar. 

Jag funderade lite på om jag tog mig vatten över huvudet när jag bjöd hit kompis nr två också. Men jag tänkte att Minna snart skulle sova och att de är ganska självgående. 

Att de är ganska självgående hade jag rätt i, men inte att Minna skulle sova. Hon sov ungefär 30 min när vi var ute och lekte. Men annars var hon vaken hela tiden under de sex timmarna som Meja hade kompis här.
Jag kan väl säga att jag är ganska trött nu!

Meja har iallafall haft en toppen dag och efter middagen sprang hon ut direkt för att leka med grannbarnen också.
Hon var också rätt trött idag och somnade snabbt och lätt utan ett ljud.

Hoppas att Minna sover gott i natt för det behöver jag verkligen! 

Måndag

Efter en mysig helg med ett litet besök hos mormor och morfar för lek med kusin Elvis i lördags och lite shopping på Skopunkten då Meja fick nya stövlar och jag ett par vardagsskor, samt en tur till Bauhaus igår där vi köpte lite lasyr till bordet som Anton byggde förra året. 
Jag tänkte att det ska få en mörk färg på bordsskivan och benen blir vita. Det passar inte riktigt in med de andra möblerna som det ser ut nu, så jag tror att det kan bli snyggt.
Tanken var att vi skulle måla det redan denna veckan, men eftersom det är väldigt kallt ute, trots att solen skiner så tror jag att det är bäst att vänta någon månad så att färgen torkar ordentligt.
 
Idag blir det en lugn dag för Minna och mig. Jag körde min vanliga veckohandling imorse och nu ligger hon och sover medan jag äter lunch och bloggar.
Hon har börjat vakna ännu tidigare nu på morgonen, redan klockan 05:45 i morse, så hon behöver verkligen sova en stund nu, både för min och hennes skull!
 
I veckan ska vi träffa lite vänner och troligtvis ta en tur till öppna förskolan antingen imorgon eller på torsdag. På fredag bjuder en av mammorna oss i gruppen hem till sig och på lördag är det Valborgsmiddag här med mina mammor Kristina och Beatrice med familjer. Det ska bli roligt!
 
En bild på mina fina tjejer i samma klänning. De är inte överdrivet lika förutom över ögonen, men oj så söta barn vi har gjort! <3