Hemma

Det var lite ovisst om vi skulle få komma hem igår när hennes värden var lite sådär runt tvåtiden.  Men efter att vi tog om dom vid 16 så såg det bättre ut och vi fick lov att åka hem.

Kvällen gick ganska bra bortsett från att ketonerna gick upp och blodsockret ner.  Men efter att vi lade till lite kolhydrater i maten så blev det bättre lite senare på kvällen. 

Jag var som ni kanske förstår helt slut på kvällen och gick och lade mig redan klockan åtta. Vi sov som små stockar fram till fyra (förutom en matning vid 12) då Minna började bli väldigt tät och hade svårt att andas. Men efter att jag fixat lite med kudde,  saltlösning och nässug så blev det tillslut bättre och vi kunde somna om.

Meja kom upp och väckte oss strax innan åtta och då kände vi oss redo att fånga dagen.
Jag berättade för Meja att mormor snart skulle komma förbi och hämta henne och att de skulle ta bussen till Alfonshuset. Hon blev super glad och gjorde sig klar snabbare än vanligt. 
Jag har fått lite bilder och de verkar ha väldigt roligt tillsammans! Kul för Meja att hitta på något själv med mormor! 

En bild som mormor skickade när Meja flög Alfons helikopter. 

Minna och jag har haft en väldigt lugn dag hittills. Det märks att hon inte mår bra och äter sämre än vanligt och är väldigt trött. Hoppas att hon mår bättre snart!

Lilla tröttfisen!

RS

Beskedet  från RS provet var positivt och Minna o jag ligger i en sal med två andra mammor och deras tre respektive sju veckor gamla bebisar som också har RS.
Det är ett väldigt snorande, hostande och gnällande här. Så timmarna som bestod av sömn i natt är väldigt lätträknade. 

Jag kom i säng runt två och vid tjugo över kom de in och skulle försöka sätta PVKn. Det gick på andra försöket. Men tyvärr ville den inte backa blodet på natten så det fick bli stick i fingret sen ändå. 

Det var ett väldigt springande här hela tiden och så fort jag hade somnat till så kom det någon och petade på mig för att de skulle undersöka Minna.
Som tur var somnade hon om lätt efter varje provtagning och sov som en liten stock största delen av natten.

Nu sitter jag och väntar på besked från läkaren. Hoppas att vi ska få åka hem idag. Men försöker att vara inställd på att vi nog blir kvar.

Då var vi här igen

Här sitter jag igen för andra gången på mindre än två veckor med ett av mina barn på akuten Drottning Silvias sjukhus.
Denna gången är det Minnas som har feber och höga ketoner efter en jobbig eftermiddag med matvägran och många tårar.

Efter att ha kollat tempen och ketonerna några gånger under eftermiddagen och med ett sista prov på 6,7 i ketoner så fick Minna och jag bege oss hit efter ett samtal med våran Keto - läkare.

Det visade sig att hon hade varit lite sur men att kroppen hade fixat det själv som tur var.
De vill dock ändå ha kvar henne över natten. Så nu sitter vi här i ett rum på akuten och väntar på att bli upphämtade av personal från avdelningen. 
De tog nyss ett rs-prov och jag hoppas verkligen att det är negativt! 

Nu är vi verkligen redo att få komma upp på avdelningen och sätta igång med nattens provtagningar blandat med några få timmars sömn!