Minna 11 månader

Igår blev våran lilla tjej ännu större, hela 11 månader närmare bestämt. Jag hade skrivit ett långt och jättebra inlägg om hennes utveckling, men sedan uppdaterade sig appen helt plötsligt och allt försvann. Jag är fortfarande besviken över detta, men jag ska försöka knåpa ihop ett nytt igen!
 
I slutet på förra månaden började Minna så smått ställa sig upp mot möbler, hon blir stadigare och säkrare hela tiden och nu kan man inte tro att hon gjort annat. Hon går även längs möblerna, även om det är lite ostadigt.
 
Något som hon har plockat upp från oss och omgivningen är att hon låtsas prata i telefon genom att hålla handen vid örat och säga något som låter som "Hallå". Hon gör det ofta när vi gör det mot henne och även ibland ute bland folk när hon ser att någon prata i telefon. Hur gulligt som helst!
 
Ett annat ord som börjar komma så smått, och som en person i det här hushållet har väntat på ett tag, är "pappa". Det är fortfarande inte helt tydligt, men det blir mer och mer likt! Väldigt roligt, även om jag fortfarande smälter när hon säger "mamma" på sitt gulliga sätt, som bara hon kan!
 
Vinka är även det som hon lärt sig den senaste tiden och det är verkligen superkul att göra när man säger hejdå till farmor på facetime eller bara gör det åt mamma och pappa här hemma.
Hon verkar dessutom förstå att facetime är roligt och att det är någon där som prata med en. Hon ska alltid titta och ibland försöker hon undersöka om personen är bakom telefonen. Hon reagerade även starkt när Anton pratade i telefon med sin mamma, då hon kände igen rösten, och skulle absolut titta. Väldigt häftigt hur mycket de förstår!
 
Hon blir ju stadigare hela tiden ju mer hon över sig på olika saker och nu kan hon stå i ett flertal sekunder innan hon sätter sig ner. Hon går gärna och håller oss i händerna. Men försöker vi släppa så sätter hon sig direkt. Hon är inte redo att gå själv än helt enkelt!
 
Det är som jag skrivt tidigare en tjej med hett temprament och man märker hur små kivandet börjas så smått här hemma. Sitter Meja för nära eller tar något från henne så får man veta det. Hon puttas och skriker och drar i håret. Vi kommer garanterat få en del att jobba med här!
 
Nu fortsätter vi in i Minnas sista månad som bebis och ser vad den har att bjuda på!
 
 

Kommentera inlägget här :