Baby Barn mässan

Efter en tuff vecka var vi lyckliga över att få en lugn och bra helg.
Meja fick hoppa dansen denna veckan då hon inte kändes helt fit for fight. Så det blev en lugn förmiddag istället. Dock ville vi göra något på kvällen, så vi bjöd över Ashley, Fidde och Grace på lite grillat och annat gott. Det var jätteskönt att få ha lite roligt och kunna slappna av äntligen!
 
Meja fick hålla Grace första gången och hon var superstolt!
 
Igår var det söndag, sommartid och sista dagen på Baby Barn Mässan. Jag gick dit med Ashley och Grace, samt en av hennes mammavänner med barn. Jag hittade massor med fina sommarkläder till Meja + lite våtservetter och gratisprodukter.
Jag är hyfsat nöjd med årets mässa, men förhoppningsvis blir det lite mer saker till nästa år! Det känns som att det bara blir mindre och mindre tyvärr!
 
Lite fint till sommaren! Jag älskar den lila klänningen och den gröna kjolen. Så fint!

Sjukvecka

Den här veckan har känts helt ofantligt lång! Meja blev inte bättre efter tisdagens läkarbesök tyvärr utan det slutade med att vi fick åka in till akuten på onsdagskvällen efter att Meja hade fått en hostattack och kräkts upp allt som jag hade lyckats få i henne under dagen.

Hon behövde få tre olika sorters dropp för att få i sig allt som hon behövde, fett, glukos och vätska. De fick ganska snabbt och lätt infarterna i armvecken på plats medan Meja tittade på Pingu (så otroligt duktig tjej!). De sa dock att risken att något kärl skulle gå sönder var ganska stor pga fettdroppet som hon skulle få, men vi höll tummarna att det skulle hålla.

Det var som vanligt rätt fullt på sjukhuset så det fanns ingen plats på avdelningen där Meja egentligen hör till så vi fick spendera natten på Onkologen. Men innan vi fick sova så gick såklart det ena kärlet i armen sönder så de blev tvungna att sätta in en ny infart.De hade inte tid att vänta på att Emla skulle verka utan tog ett snabbplåster som inte verkade bra alls. Så de fick försöka att sticka utan bedövning, vilket misslyckades. Både Meja o jag var båda supertrötta och hon ville bara sova, så hon var verkligen jätteledsen när de stack och stack.

 

 En bild från Instagram som jag tog strax efter 23 på onsdagkvällen, medan vi väntade på att få komma upp till operation. Meja var otroligt trött och lyckades somna i vagnen mellan stickförsöken.

 

Tillslut vid strax efter 23 fick vi komma upp till operation där en op-sköterska fick infarten på plats så vi äntligen kunde få sova!

Meja fick ligga med dropp i ungefär 1,5 dygn då hon vägrade att äta eller dricka och var jätteslö.De kopplade ändå bort droppet vid 12-tiden på fredagen för att se hur hon hon höll sig och om hon skulle bli hungrig. Hon åt lite välling på sjukhuset men inte mycket mer. Dock hade hon fått i sig bra med dropp så hon skulle stå sig om det blev så att hon inte åt hemma, så vi kunde i så fall komma tillbaka på lördagen.

 Vi hade en liten mysstund på fredagsförmiddagen innan de kopplade bort droppet.

 

Så vid 15 åkte Meja och jag äntligen hem! Hon var jätteglad över att få komma hem och åt jättebra, äntligen! Så skönt att ha tillbaka våra gamla vanliga Meja igen! Lycka!Nu hoppas vi att hon håller sig frisk länge så att vi slipper fler sjukhusbesök inom den närmsta tiden framöver.

 

 Tillslut runt 12-tiden på fredagen fick Meja äntligen bli fri från droppet och springa och leka med alla leksakerna som hon inte hade fått leka med under hela vistelsen. Lyckligt tjej!

 

Helt slut!

Här hemma vabbas det för fullt! Vi fick knappt i Meja varken vätska eller mat igår så efter att ha pratat med sköterskan i Mejas Ketogena-team igår så fick vi börja skriva upp vad Meja hade ätit och druckit, vilket inte var speciellt mycket. Hennes Keton-värde var framåt kvällen alldeles för högt och vi skulle ta igen senare och se om det sänktes, vilket det gjorde. Men hon ville ändå att vi skulle komma in ídag på förmiddagen för att ta blodgas och diskutera om hon behövde dropp.
 
Meja sov gott hela natten och drack lite av sin välling på morgonen, men långt ifrån allt. Hon ville heller inte ha någon frukost och tillslut fick jag i henne lite blåbär och festis. Värdet var åter igen högt och vi tog oss iväg till Östra vid 10-tiden.
 
Det togs blodgas på labbet och sedan åkte vi upp till Neurologen där vi fick träffa sköterskan. Vi tog även nytt Ketonvärde och det var fortfarande högt. Blodproverna såg bra ut annars men de var ändå osäkra på om Meja behövde dropp eller inte, dessutom ville de att en läkare skulle komma och titta lite på henne med
.
Det var otroligt mycket väntan hela tiden och Mejas energi pendlade upp och ner, vilket är väldigt förståeligt!
Så tillslut efter att ha varit på sjukhuset i över 3½ timma fick vi äntligen åka hem.
 
Vi ska rapportera hur hennes värden ligger nu under eftermiddagen och kvällen, samt ringa till sköterskan igen imorgon och berätta läget.
 
Nu hoppas vi att vi kan få i Meja tillräckligt med vätska så vi slipper åka in akut ikväll! Det vill vi inte vara med om!
 
En bild som jag tog när jag trodde att vi skulle få åka hem strax. Tji fick vi då vi fick stanna i två timmar till!