Lägger in ett tidsinställt inlägg med den goda köffärspajen som vi gjorde igår.
Pajdeg:
3½ dl vetemjöl
100g smör
3 msk vatten
1 msk olja
1 äggula
Sätt ugnen på 200 grader. Blanda ihop ingridienserna till en smidig deg och fördela sedan degen i en form med löstagbara kanter.
Fyllning:
1 gul löl
2 viktlöksklyftor
400 g blandfärs
4 msk tomatpuré
1 tsk timjan
1 tsk rosmarin
1 tsk salt
½ tsk svartpeppar
50 g soltorkade tomater
150 g broccoli
100 g fetaost
Hacka lökarna och stek lätt utan att de får färg. Blanda i köttfärsen, tomatpuré och kryddor. Bryn i några minuter till. Fördela färsen i pajskalet. Skär tomaterna och broccolin i skivor och lägg på köttfärsen tillsammans med fetaosten.
Äggstanning:
3 ägg
1 dl grädde
1½ dl creme fraiche
1 tsk salt
½ kruka färsk basilika
Grovhacka basilikan. Blanda ihop ingridienserna i en bunke till en slät smet och häll sedan över pajen.
Sätt in i ugnen i 40 min, lägg över folie de sista minuterna.
Servera med sallad!
(Vi glömde köpa både broccoli och basilika, men det gick lika bra ändå! Nästa gång får vi testa med det också!)