Helt slut!

Här hemma vabbas det för fullt! Vi fick knappt i Meja varken vätska eller mat igår så efter att ha pratat med sköterskan i Mejas Ketogena-team igår så fick vi börja skriva upp vad Meja hade ätit och druckit, vilket inte var speciellt mycket. Hennes Keton-värde var framåt kvällen alldeles för högt och vi skulle ta igen senare och se om det sänktes, vilket det gjorde. Men hon ville ändå att vi skulle komma in ídag på förmiddagen för att ta blodgas och diskutera om hon behövde dropp.
 
Meja sov gott hela natten och drack lite av sin välling på morgonen, men långt ifrån allt. Hon ville heller inte ha någon frukost och tillslut fick jag i henne lite blåbär och festis. Värdet var åter igen högt och vi tog oss iväg till Östra vid 10-tiden.
 
Det togs blodgas på labbet och sedan åkte vi upp till Neurologen där vi fick träffa sköterskan. Vi tog även nytt Ketonvärde och det var fortfarande högt. Blodproverna såg bra ut annars men de var ändå osäkra på om Meja behövde dropp eller inte, dessutom ville de att en läkare skulle komma och titta lite på henne med
.
Det var otroligt mycket väntan hela tiden och Mejas energi pendlade upp och ner, vilket är väldigt förståeligt!
Så tillslut efter att ha varit på sjukhuset i över 3½ timma fick vi äntligen åka hem.
 
Vi ska rapportera hur hennes värden ligger nu under eftermiddagen och kvällen, samt ringa till sköterskan igen imorgon och berätta läget.
 
Nu hoppas vi att vi kan få i Meja tillräckligt med vätska så vi slipper åka in akut ikväll! Det vill vi inte vara med om!
 
En bild som jag tog när jag trodde att vi skulle få åka hem strax. Tji fick vi då vi fick stanna i två timmar till!
 
 
 

Kommentera inlägget här :